Новини

ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪБЕСЕДВАНЕ ЗА ОБЯВЕНИ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА на 28.09.2020 год. от 16.00 часа

e-news

Кметът Здравко Димитров връчи отличието „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2019 година

„Пловдив е единствената община, която подкрепя младите и иновативните“, заяви зам.-кметът Георги Титюков

За 11-та поредна година Община Пловдив проведе Конкурса „Най-добър млад предприемач“. Официалната церемония по награждаване на победителите се състоя днес на Гребния канал, а наградите на отличените иновативни проекти бяха лично връчени от кмета Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков и зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.
„Много се радвам, че виждам толкова млади хора. Винаги – и в спорта и в бизнеса, и сега в администрацията съм давал и давам път на младите. Пожелавам ви да развиете уменията си и да претворите идеите си в успешен бизнес“, заяви при награждаването на победителите кметът Здравко Димитров. По думите му през годините Община Пловдив е дала старт на редица иновативни и креативни идеи, които вече са се превърнали в успешни бизнеси.
Конкурсът „Най-добър млад предприемач“ се организира всяка година от Община Пловдив и отдел „Спорт и младежки дейности” и има за цел да стимулира креативното мислене на младите хора и да подпомогне тяхното развитие в бизнес сферата.
Община Пловдив единствена провежда този конкурс.
„Ще се радвам и другите общини да последват примера за конкурса и  ние ще помогнем  неговата идея да достигне до повече населени места“, заяви кметът Здравко Димитров.
Тази година до финалния кръг достигнаха 10 участници, от които комисията награди петима. Сред бизнес идеите имаше такива за производство на натурална козметика, създаване на иновативен стол, изработен от екологични материали, др.

С престижната титла „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ тази година беше удостоен Галин Генов. Той получи парична награда от 7 000 лева за идеята си за създаването на Спортен Клуб за инвалиди и хора в неравностойно положение. Тя беше връчена от кмета Здравко Димитров, който слезе специално от сцената, защото Генов беше контузен и трудно можеше да изкачи стълбите. В знак на съпричастност всички номинирани и наградени се снимаха на обща снимка долу пред сцената.
След награждаването Галин Генов сподели: „Във връзка със спечеления от мен приз „Най-добър млад предприемач на град Пловдив за 2020 година“ искам да изкажа благодарността си и да отблежа значението на обучението си в ЦПЛР – ОДК- Пловдив и по специално към г-н Огнян Димитров. Голяма част от успехът ми  се дължи именно на  знанията и опита придобити по време участието ми в програма „Учебна компания” на Фондация  „Джунниър Ачийвмънт”. Препоръчвам ги горещо на всеки, който има интерес в сферата на бизнеса.“
На шесто място се класира. Атанас Маринов и Цветелин Цветков – Производство на иновативен  стол;
Целта е да се създаде иновативен стол изцяло от екологични материали като се добави възможността за движение на долната част на тялото по време на работа за предотвратяване на заседналия начин на живот.
Отличените младежи – Галин Генов и Атанас Маринов са възпитаници на школа „Мениджмънт” при ЦПЛР – ОДК Пловдив с ръководител инж. Огнян Димитров. И двамата ръководиха учебни компании и участваха Националните младежки бизнес форуми „Изгряващи звезди”
През 2018 г. Галин Генов и ръководената от него УК „Cushiez” с предмет а дейност „Многофункцинална пътническа възглавница”  бяха класирани на първо място в конкурса „Брандико” на Министерствовто на икономиката.
През 2019 г. Атанас Маринов и управляваната от него  УК  „Upplay”  с предмет на дейност „Разработка и производство на иновативен стол” бяха класирани на първо място в конкурса „Брандико” на Министерствовто на икономиката.
До момента, в различните издания на конкурса школа „Мениджмънт” е участвала многократно, като през годините нейните възпитаници са завоювали още много награди  – първи, втори, трети и специални отличия.
4 юни 2020 г.

Национално състезание по карате Шинкиокушин

за деца от 10, 12 до 14 год. възраст

На 20.10.2019 г. се проведе национално състезание по карате Шинкиокушин за деца от 10, 12 до 14 годишна възраст.

Школата по Карате към ЦПЛР ОДК Пловдив с ръководител Елена Башкехайова взе участие с осем деца.

 

 

 

 

 

 

Класиране:

Георги Чолаков – I – во място до 40 кг. за деца до 14 годишна възраст.

Манол Велков – I – во място до 41 кг. за деца до 12 годишна възраст. 

Марин Цветков – I – во място в категория + 49 кг. за деца до 12 годишна възраст.

Виктория Чолакова – III – то място в категория + 43 кг. за деца до 12 годишна възраст.

Явор Василев – III – то място в категория до 32 кг. за деца до 10 годишна възраст.

 

 

profday

Екип по кариерно ориентиране към ЦПЛР-ОДК-Пловдив

06.03.2019 г. лекция на тема

„Превенция на трудовата експлоатация в България и чужбина”

На 06.03.2019 г. в ЦПЛР-ОДК-Пловдив екипът по кариерно ориентиране организира лекция „Превенция на трудовата експлоатация в България и чужбина”. На събитието присъстваха ученици от XI и XII класове от ПГХТТ, ПГ по битова техника и СУ ”Любен Каравелов” гр. Пловдив. Гост-лектори бяха Антоанета Куик и Алексан Киров от фондация „А21”. По време на представянето бяха показани три кратки тематични филма, които предизвикаха активното участие на учениците в дискусията. Те получиха конкретни практически съвети как да се предпазят от злоупотреба с личните им данни и документи, как да разпознаят фалшиви обяви за работа и признаци за недобронамерено поведение на „бъдещите работодатели”.

Национален конкурс на „Път към славата“

Участие на ВГ „Бамбини“

За седма поредна година Арт Център „Кърнолски“ организира най- мащабния национален конкурс на територията на България „Път към славата“, който в три дни събира талантливи деца и младежи от цялата страна в София. Събитието е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Вокална група „Бамбини“ към ЦПЛР – ОДК Пловдив взе участие в конкурсната програма в категория вокални групи. Сред засилена конкуренция и голям брой участници, децата се представиха блестящо и бяха отличени със следните призови места:

I – во място за ВГ „Мини Бамбини“– 1 възрастова група;

II – ро място за формация „Бамбини“– 2 възрастова група;

II – ро място за секстет “Бамбини“– 3 възрастова група

Среща на ученици, обучаващи се в школа „Мениджмънт”

с част от ръководството на “Manpower Bulgaria”

На 30 ноември 2018 г. се проведе среща на ученици, обучаващи се в школа „Мениджмънт” с част от ръководството на “Manpower Bulgaria”. Срещата е част от дългогодишна традиция, имаща за цел да популяризира положителният опит на фирми сред учениците и по този начин да подобри практическото им обучение. Представителите на фирмата – г-жа Мая Чолева и г-жа Лола Халим запознаха присъстващите с дейността на фирмата, след което подробно разискваха проблеми, свързни с подбора на персонал и провеждането на интервюта, подготовката на документи за кандидатстване, проблемите на кариерното ориентиране както и знанията и уменията които трябва да притежават кандидатите за работа в съвременните условия.

Учениците зададоха и много въпроси свързани с бъдещата им реализация и получиха удовлетворяващи ги отговори.

Нашите общи впечатления от срещата са, че тя премина интересно и ползотворно.

Инж. Огнян Димитров – Ръководител на школа „Мениджмънт”

Рекорден брой ученици се явиха на есенния кръг на състезанието „Грамотни ли сме?“, организирано от общинския отдел „Образование” и Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК-Пловдив.

Над 1400 деца от 42 пловдивски училища препълниха залите на Общинския детски комплекс, разпределени в две възрастови групи – седмокласници и ученици в 11. и 12. клас. Част от тестовете на зрелостниците вече са проверени, засега водачи в надпреварата са учениците от ОМГ „Академик Кирил Попов“, но след цялостната проверка може да има разместване в класирането.

След като всички тестове бъдат проверени и резултатите изпратени по училищата, на официална церемония организаторите ще раздадат на най-добре представилите се речници и учебна литература, а вестник „Марица“ ще публикува състезателните тестови варианти с верните отговори.

 

Младежки Олимпийски игри – Буенос Айрес 2018 г.

Възпитаник на школата по спортна стрелба към ЦПЛР-ОДК Пловдив донесе титла за България на младежките Олимпийски игри в Аржентина.

Кирил Киров спечели злато във финала в международен микс тим с германката Ванеса Зийгер на 10 метра въздушен пистолет в Буенос Айрес. С общ резултат от 574т. двамата преодоляха първата квалификация и влязоха в директните елиминации.

На осминафинал Киров-Зийгер победиха с 10:5 Кателин Николс (Фр) и Джеймс Милър (Вбр) с което си осигуриха място в Топ 8. На четвъртфинала Киров-Зигер отстраниха колубийката Руеда и германеца Карщедт.

На полуфинала спечелиха с 10:6 срещу иракчанката Ал Кааби и белгиеца Джерами Сон.

На финала Кирил Киров и Ванеса Зийгер победиха с 10:3 индонезийката Ману Бакер и таджикистанеца Бенсан Файзулаев.

ВГ „МИНИ БАМБИНИ“ са участници в надпреварата за „Детска мелодия на годината“

Малките „Бамбини“ имат огромен шанс да покорят върха в първия национален фестивал „Детска мелодия на годината“ и с това да осигурят домакинството на Пловдив за следващото му издание.

След предварителен национален кастинг ВГ „Мини Бамбини“ към ЦПЛР ОДК Пловдив са сред избраните 14 изпълнители от цяла България, които ще представят новите не издавани досега детски авторски песни. Песента, която ще представят малките таланти на ВГ „Бамбини“ се казва „Баба Марта се шегува“ по музика и аранжимент на композитора Илко Илиев, текст Мими Димитрова.

След, като записаха песента в звукозаписно студио, децата реализираха и видеоклип в красивата обстановка на етнографски комплекс „Дамасцена“. Деца, ръководители и родители се справиха с предизвикателството в края на Август да повикат Баба Марта, да завали сняг и да имат разцъфнали дръвчета. Ролята на Баба Марта бе поверена на прекрасната артистка Силвия Предова, а режисурата на клипа подготви изключително талантливата артистка и изпълнител Ваня Шекерова .

Изпълнението на ВГ „Мини Бамбини“ и песента „Баба Марта се шегува“ може да проследите в YouTube канала на конкурса „Детска мелодия на годината 2018“, както и в телевизионния ефир на ЕКИДС, ЕВРОКОМ, БНТ, БНТ Свят. Песента вече звучи и в ефира на Българско Национално радио.

Може да подкрепите формацията с SMS на кратък номер 15551 с текст 2.

Песента победител ще бъде излъчена на живо на 22 Декември 2018 от зала 1 на НДК гр. София, начало на концерта 19. 00 часа.


 

Ученически игри 2017 – 2018 учебна година

Вижда се края на един сложен етап свързан с драми и радост в провежданите Ученически игри на различни спортове и възрастови групи от общински, областен и зонов етап за град Пловдив.

Месец март и април беше изпитание за отговорността и професионализма на организаторите от ЦПЛР – ОДК – Пловдив. Почти през цялото време втория и трети етап вървяха едновременно, за да стигнат до извеждането на шампионите.

Първенците в спортовете, на които сме били домакини и главни организатори до Финалния етап /държавно първенство/, за което с радост ще съобщя и пожелая успех.

Волейбол: момичета 5.-7. клас ОУ „Васил Левски”, момчета СУ „Цар Симеон Велики”.

Баскетбол: девойки 11.-12. клас – СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Асеновград

Тенис на маса – 8.-10. клас девойки СУ „М. Драгинов” – Пазарджик, юноши – ПГЕЕ – Пловдив.

Шахмат – 5.-7.клас, 8.-10. клас МГ ”Ак. Кирил Попов”

Лека Атлетика 5.-7. клас момичета СУ „Н. Й.Вапцаров” – Пловдив,

5.-7. клас момчета СУ „Симон Боливър” – Пловдив

Хандабал – 2 Зона 5.-7. клас момчета ОУ „Алеко Константинов” – Пловдив, 8.-10. клас юноши ЕГ „Пловдив”

Във футбола най-тежкото и продължително състезание на този етап само юноши 11.-12. клас ПГЕЕ – Пловдив, останалите им остава да чакат първенците от Бургаска и Сливенска зона. В същото време едновременно вървяха турниририте по футбол от спортния календар на МОН и ММС за 2018 г. под патронажа на „Купата на Кока Кола” – 5.-7. клас и Данониада 5.-6. клас , на които ЦПЛР – ОДК – Пловдив е регионален кординатор за южна България.

footbol1

В тазгодишното издание на „Купа – Кока Кола” проведено на 21. 04. 2018 г. на стадион Пловдив учениците от ОУ „Т. Каблешков” си извоюваха право на участие за финалите и от Данониада излъчващи двама финалисти от групите си проведено на 28. 04. 2018 г. на стадион Пловдив.

footbol2

1 група – 1 място – ПФК „Берое” – Стара Загора

2 група – 1 място – СУ „Св. Седмочисленици” – град Пловдив

Александър Сукнаров – Зам.- директор област „Спорт”

 

През седмицата 18 – 22 Април 2018 г. вокална група „Бамбини“
взе участие в два конкурса, включени в календара на МОН.

Най – високото отличие GRAND PRIX в раздел музикално изкуство
бе присъдено на вокална група „Бамбини“ от Международен конкурс „Млади таланти“ гр. София.
Конкурсът се проведе на 18 Април 2018 г. в Национален дворец на децата;

I во място за секстет „Бамбини“ в категория вокални формации от Национален конкурс за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ гр. Панагюрище / 21-22 Април/;

Не отдавна секстет „Бамбини“ завоюва I място от Национален конкурс за изпълнители на забавна песен гр. Пловдив, който се проведе в дните 30 – 31 Март.

Национално състезание „Виртуално предприятие 2018”
на основата на компютърна симулация по мениджмънт и икономика

Финал на състезанието – 14 април (събота)

Отбор „Dizone“ от МГ „Акад. Кирил Попов“ /ЦПЛР-ОДК/, Пловдив, спечели националната надпреварата „Виртуално предприятие” 2018, която се организира за 17-ти пореден път от Джуниър Ачийвмънт България. На второ място се класира отбор от Видин, а на трето – отбор “Sonic” от ЕГ “Пловдив” и от Национална търговска гимназия, Пловдив /ЦПЛР-ОДК/. Младите предприемачи се пребориха за отличието в конкуренция с представители на гимназии от цялата страна. Общо осем отбора от Пловдив, Русе и Видин достигнаха до финалите на тазгодишното състезание. Основната им задача беше  да покажат уменията си в управлението на виртуални компании. Финалът на състезанието се проведе на 14 април (събота) в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади и съзтезания в София. Мениджърите ученици, които показаха най-добри резултати по време на събитието, получиха своите призове от Ваня Кастрева, началник на РУО София-град и Анелия Русакова, главен експерт към МОН.

     Освен в отборната надпревара, учениците решаваха и индивидуален тест по икономика, зададен в началото на състезанието, който, заедно с отборното класиране, определи и персонални победители в играта. Първо място беше заето от Антон Иванов от МГ „Акад. Кирил Попов“, Пловдив, второ – от Иван Караджов от ЕГ “Пловдив”, а трето – от Кристиян Николов от Национална търговска гимназия, Пловдив. И тримата ученици са участници в школата по менидмънт при ЦПЛР-ОДК Пловдив и ще кандидатстват за допълнителна ежемесечна стипендия.

     Тези успехи на учениците в значителна степен се дължат на дългогодишната практика и опит на ръководителя на школа “Мениджмънт” при ЦПЛР-ОДК инж. Огнян Димитров.

     „Виртуално предприятие” е образователно онлайн състезание, организирано на национално, европейско и световно ниво. Тази година в програмата се включиха общо над 150 отбора с над 600 ученици от 20 населени места, които се състезаваха онлайн в продължение на 3 месеца. Участниците във виртуалната игра стартират онлайн компании при равни условия и вземат решения за шест основни показателя на произвеждания продукт: цена, обем на производството, маркетинг, капиталови инвестиции, развойна дейност и благотворителност. Решенията им трябва да са съобразени с реалната пазарна среда и макроикономическата политика. Крайното класиране се осъществява чрез Индекс на пазарното представяне, който сравнява резултатите по предварително зададени критерии.

 

УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017/2018 – общинско първенство 

гр. Пловдив

ШАМПИОНИ

 БАСКЕТБОЛ

 МОМЧЕТА 5 – 7 КЛАС    ОУ “ДИМИТЪР ТАЛЕВ“

МОМИЧЕТА 5 – 7 КЛ.     СУ „ ДИМИТЪР МАТЕВСКИ”

ЮНОШИ 8 – 10 КЛАС      ПГТ   „ПРОФ. АСЕН ЗЛАТАРОВ“

ДЕВОЙКИ 8 – 10 КЛАС    НТГ

ЮНОШИ 11 – 12 КЛАС     ПГТ   „ПРОФ. АСЕН ЗЛАТАРОВ“

ДЕВОЙКИ 11 – 12 КЛ.       НГСЕИ

ВОЛЕЙБОЛ

 МОМЧЕТА 5 – 7 КЛАС    СУ “ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ”

МОМИЧЕТА 5 – 7 КЛ.     ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

ЮНОШИ 8 – 10 КЛАС      СУ “ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ”

ДЕВОЙКИ 8 – 10 КЛАС    ЕГ „ ИВАН ВАЗОВ”

ЮНОШИ 11 – 12 КЛАС     ЕГ “ПЛОВДИВ”

ДЕВОЙКИ 11 – 12 КЛ.       НТГ

 ТЕНИС НА МАСА

СПОРТНА ЗАЛА „СТОЯНСТРОЙ”

 МОМЧЕТА 5 – 7 КЛАС  ОУ „ВАСИЛ ПЕТЛЕШКОВ“

МОМИЧЕТА 5 – 7 КЛ.     ОУ „ВАСИЛ ПЕТЛЕШКОВ“

ЮНОШИ 8 – 10 КЛАС      ПГЕЕ

ДЕВОЙКИ 8 – 10 КЛАС    НТГ

ЮНОШИ 11 – 12 КЛАС     НТГ

ДЕВОЙКИ 11 – 12 КЛ.       ЕГ „ ИВАН ВАЗОВ”

 ШАХ

ОДК – ПЛОВДИВ

 5 – 7 КЛАС              МГ „АК. К. ПОПОВ“

8 – 10 КЛАС             МГ „АК. К. ПОПОВ“

11 – 12 КЛ.                ЕГ „ ИВАН ВАЗОВ”

Международен турнир ,,Диляна” – худ. гимнастика – гр. Пазарджик 11 и 12.11.2017

малките възпитанички от школата по художествена гимнастика се наредиха сред първите осем с чудесна игра.

Държавно първенство по естетическа гимнастика – София 18.10.2017

ансамбъл Девойки старша възраст спечелиха бронзов медал.

  FB_IMG_2 FB_IMG_4 FB_IMG_5 IMG_20171111_3 FB_IMG_1510732405529

 

22-ри Радиоконкурс за млади изпълнители

на български народни песни „Славейче” – БНР

Стара Загора – 28 и 29.10.2017 г.

        • Анджелика-Гая Меркова от ФАФ „Куклици” , която се нареди на Първо място от Първа възрастова група и ще осъществи запис на песента „Извор вода извираше” за новия диск на лауреатите на конкурса , който всяка година се изготва в радиото!
  • В Първа възрастова група имаме и Второ място за Пресияна Наневска от ФАФ „Куклици”.
  •  
  • Във Втора възрастова група имаме и Второ място за Павел Димитров от ФАФ „Куклици”.

 Адреса , на който е публикувана официално класацията е:

http://bnr.bg/starazagora/page/rezultati-ot-22-ri-radiokonkurs-slaveiche

23376202_10155801943295768_3728636088412669413_n 23376210_10155801943480768_3874425191734991938_n 23435072_10155801943690768_2496777102775745035_n 23472245_10155801943430768_4540650315069764534_n 23473139_10155801944265768_1039599362385090310_n 23517528_10155801943205768_7920150767603601491_n

 

МК „Кръстопът на музите“ – гр. София – 20 до 22.10.2017 г.

ПЪРВА НАГРАДА ЗА ВГ „БАМБИНИ“

Младите певци от ВГ „Бамбини“ с ръководители Снежана Донева и Димитър Донев се прибраха в Пловдив със златни медали от МК „Кръстопът на музите“. Той се проведе в София, в дните от 20 до 22 октомври.

В конкуренцията на над 460 деца от цяла България, от Италия, Русия и Сърбия, ВГ „Бамбини“ впечатли журито с изпълненията на многоглас. В журито се открояваха имената на обичаните певци и музикални педагози Етиен Леви, Мими Иванова и Развигор Попов, в него влизаха и представители на гостуващите страни.

Награждаването на победителите се състоя в НДК, където по преценка на журито вокалната група взе специално участие в гала концерта на фестивала. За спечеленото първо място „Бамбини“ се сдобиха със златни медали за всяко едно дете от формацията.

За своето отлично комплексно представяне ВГ „Бамбини“ получи и статуетка и отличие от Съюза на народните читалища в България, а вокалните педагози Снежана Донева и Димитър Донев с диплома за отлична подготовка и представяне в МФИ „Кръстопът на музите“ 2017.

muzi01   muzi02  muzi03  muzi04  muzi05

 

Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти” – Пловдив , 2018г.

След участие на Дует “Фолклорна усмивка” към Формация за автентичен фолклор „Куклици” към ЦПЛР – ОДК Пловдив във гласуването за избиране на лауреати за Лице на Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти” – Пловдив , 2018г. нашите възпитаници Мелек Ерен и Павел Димитров бяха избрани с 1202 гласа в страницата на конкурса! Адреса , на който е отразено официално е: https://www.facebook.com/nmfkorfeevoizvorche/

Lice2018

Школа „Социални умения“ – Ден на отворени врати – 07.10.2017

 

ПРИЕМ на нови деца за обучение във Фолклорен танцов ансамбъл „ИГЛИКА”

 

„Спортна пролет” – град Пловдив – 18 и 19 март 2017 г.

На 18 и 19 март 2017 г. в град Пловдив, инициативата на министър Дашева и ММС „Спортна пролет”, съвпадна с провеждането на ученическите игри на общинско и областно ниво в спортовете Лека Атлетика, Хандбал, Волейбол, Баскетбол и Бадминтон.

sportprolet1

Хубавото време допринесе за масовостта в Леката атлетика с присъствието на 20 отбора до 7 клас. и 8 отбора до 10 клас. СУ „Симон Боливар” завоюва 1 място при момчета , СУ „Никола Вапцаров” при момичета до 10 клас, юноши от ПГМТ и девойки от НТГ.

sportprolet2

В баскетбола в целия женски профил, учениците от Асеновград станаха областни шампиони и си извоюваха правото на домакинство за зоновото първенство до 10. и 12. клас., което ще се проведе на 19 април в Асеновград.

В Хандбала доминираха до 7. клас момчета от ОУ „Алеко Константинов” и 10., 12. клас от ЕГ „Иван Вазов” юноши и девойки.

sportprolet3

Във Волейбола с голямо предимство са учениците от СУ „Цар Симеон Велики” от 10. и 12. клас юноши.

User comments

sportprolet5

В Бадминтон момичета и момчета от 7 клас, от СУ „Проф. Д-р Асен Златаров”, Първомай и юноши и девойки 8.-10. клас от СУ „Христо Смирненски” , Брезово.

Благотворителен концерт на школите по гимнастика и балет

под егидата на Община Пловдив – ДНА – 19.12.2016 г.

FB_IMG_1482407970932

Голямо коледно парти в зала „Дунав“ – 22.12.2016 г

received_1386130084730398

Два открити урока с децата от подготвителните групи

в зала „Дунав“ на 20 и 21 декември 2016 година – в меню „Галерия“

В зала „ Кичево” на 10.12.2016 г. беше проведен открит урок на школа „Акробатика“ с участието на 14 деца.

1

2

3

4

5

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО * ГИМНАСТРАДА*

гр. Велико Търново  – 27.11.2016 година

с участие на Школите по гимнастика и балет.

Gimnastrada3

В „Гимнастрада“ вземат участие повече от 600 деца от цяла България.

Участници от Школите на ЦПЛР ОДК – ПЛОВДИВ са 35 деца в три формации.

Gimnastrada2

Gimnastrada1

Спечелени : Златно и Сребърно отличие!

Организационни сбирки на школа “ Мениджмънт“

5 октомври 2016 г./сряда/ – 11:00 до 14:30 ч.;

6 октомври 2016 г./четвъртък/ – 11:00 – 14:30 ч.

Ръководител: инж. Огнян Димитров

Със своето изобретение – книгосвет младежите от Руската гимназия и ученици с ръководител инженер Огнян Димитров от ОДК Пловдив смаяха журито в провелия се младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ в София.

Оригиналната презентация на иновативния ученически продукт, успешната маркетингова стратегия,стриктният финансов отчет, чарът и амбицията, с които учениците демонстрираха изобретението си, бяха ключът към победата им. 

 

 

 

eurokarate

rhythmcup

На 8 и 9 Април ВГ „Бамбини“, взе участие в Национален конкурс за изпълнители на забавна песен гр. Пловдив.

Сред силна конкуренция в категория вокални ансамбли 1-ва възрастова група ВГ „Бамбини“ се нареди в челната класация със присъденото и III място.

12

Успешна за ВГ „Бамбини“ е и номинацията в тазгодишното издание на проекта „Награди за успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

1

За своите изключителни постижения за 2015 г. ВГ „Бамбини“ се нарежда сред талантливите деца на България и ще бъде включена в луксозния алманах на фондацията „Успелите деца на България“ 2015 г.

На 09.04.2016 година се състоя национално състезание по карате Шинкиокушин за деца до 10 г. и до 14 годишна възраст в град Пловдив.

В турнира взеха участие 209 състезателя от цяла България.
ОДК – Пловдив се представи с дванадесет свои възпитаника, осем от които се класираха на призовите места!

ОТЛИЧИЛИ СЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ:

деца до 10 годишна възраст:

– Васил Филипов – 1 място
– Диана Харизанова – 1 място
– Магдалена Дишлянова – 1 място
– Дамян Минчев – 3 място
– Дарина Русинова – 3 място
ПРИЗ ЗА БОЕН ДУХ получи Диана Харизанова.

деца до 14 годишна възраст:

– Мария Филипова – 1 място
– Васка Мандалова – 1 място
– Антон Деников – 1 място
ПРИЗ ЗА НАЙ-ТЕХНИЧНА СЪСТЕЗАТЕЛКА до 14 год.възраст получи Мария Филипова.

Награди за деца и ръководители от ВГ „Бамбини“ при ОДК Пловдив

IX Конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности. „Ден на таланта“  – Национален дворец на децата гр. София

На сцената се изявиха 40 деца от вокалната формация, представяйки част от разнообразния и авторски репертоар на групата.  Награждаването ще се състои през месец Април в МОН, гр. София

allscena

ndvdall

 

 

 

 

 

 

Награда и присъдено I място за ръководителите на ВГ „Бамбини“ г – жа Снежана Донева и г – н Димитър Донев от участието в практическата част – „Ден на таланта“

littlesneja

 

 

 Седмицата 20 – 27 Март е успешна и за двама солисти от формацията, които се завърнаха с призови награди от следните конкурси:

  • Мария Николаева Паскалева – I място в НМФС „Орфеево изворче“ гр, Стара Загора, 20 Март 2016 . Мария Паскалева получи и две специални награди – едната от сдружение“ Арт център Езерец“ – фолклорна риза изработена по автентичен образец, а другата специална награда е награден ваучер за безплатна такса участие на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ – Созопол. Мария Паскалева бе поканена и взе участие в ГАЛА концерта на конкурса;

  • Александър Иванов – III то място в 1- ва възрастова група за участието си в Национален конкурс, включен в календара на МК „Песенна палитра“ гр. Карлово. 26. Март 2016;

  • Мария Паскалева – I място за участието си в НМФК „Орфееви таланти“ гр. Калофер – 25. Март 2016.

 

Успешно представяне на деца и ръководители от Формация за автентичен фолклор „Куклици” към ОДK на НМФС „Орфеево изворче“ – гр. Стара Загора , 18 и 19.03.2016г.

Награда за ръководителите на Формация за автентичен фолклор „Куклици“

г-жа Виолета Щерева и г-н Румен Монев:

Диплом и медал за отлична педагогическа работа!

Награди и за децата от Първа и Втора възрастова група: Първа награда и медал за Радостин Ангелов Първа награда и медал за Мелек Ерен Първа награда и медал за Дария Нейчева Първа награда и медал за Елена Странджева Втора награда и медал за Рая Стоянова Втора награда и медал за Кристина Колева Втора награда и медал за Виктория Тододрова Трета награда и медал за Анелия Братанова Трета награда и медал за Аделина Налбантова Трета награда и медал за ДобромираПехливанова

В раздел камерни групи, дует към ФАФ „Куклици“ – Виктория Тодорова и Кристина Колева се представиха за първи път и с огромен успех грабнаха Първа награда и медали за дуета си. Първа награда и за Веселина Йозова от Трета вързастова група.

И една изключителна награда получиха всички участници на ФАФ „Куклици“ , а именно Награден ваучер за безплатна такса участие на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ – Созопол от 10 -15 юли 2016 година.

 

На 15 март 2016 г. в Новотел „Пловдив” за седма поредна година се проведе церемония по награждаване на участници в конкурс „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив за 2015 г.”

mlad-predpriemach

В конкурса участваха 23 бизнес плана на млади предприемачи. Един от тях – „Производство на подаръчна кутия с неделим капак”, бе разработен от две ученички от 12 клас на Национална търговска гимназия – Десислава Василева и Християна Чехларова.

IMG_5761vv

Поради своята иновативност, добре разработен бизнес план и отлична презентация проекта бе отличен със специалната награда на Висшето училище по сигурност и икономика с премия от хиляда лева, а също така и със специалната награда на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт – еднодневно участие в бодибилдинг.

Двете ученички са възпитаници на Школа „Мениджмънт” при Общински детски комплекс Пловдив. Техният проект е плод на участието им в програма „Учебна компания” на фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. Този проект бе представен успешно на Регионалния панаир на учебните компании /2015г./ а така също и на националния младежкия бизнес – форум „Изгряващи звезди”, София, 2015 г. организирани от фондацията.

Наградата на двете ученички е достоен завършек на творчеството и труда, вложени от тях за разработката на проекта. Те не крият своята амбиция един ден да поемат по пътя на предприемачеството и така да реализират своите мечти.

Принос за техния успех имат инж. Огнян Димитров – ръководител на школа „Мениджмънт” при ОДК Пловдив и инж. Васил Ялъчков – бизнес консултант.

 

Успешно представяне на деца и ръководители от ВГ „Бамбини“ при ОДК Пловдив

На 28.02.2016 г. ВГ „Бамбини“ взе участие в Национален конкурс

„Музикални награди“ гр. Казанлък.

За своето представяне формацията бе отличена с призовото I– во място,

специална награда и участие в ГАЛА КОНЦЕРТА на конкурса.

muzikalni nagradiВ категория солово вокално изпълнение солистите

на ВГ „Бамбини“ извоюваха следните награди:

  I място за Мария Николаева Паскалева;

  II място за Силвана Любенова Назърова;

  III място за Александра Василева Ковачева.

Грамоти получиха и ръководителите на групата

Снежана Донева и Димитър Донев.

 

12.03.2016 г. – ВГ „Бамбини“ на сцената в Национален конкурс

„С песен да възродим доброто“ гр. Казанлък

NaScena

Spesendobro

  На 12. Март 2016 г. ВГ „Бамбини“ взе участие

в Национален конкурс

„С песен да възродим доброто“ гр. Казанлък.

    В категория вокални ансамбли ,

    I – ва възрастова група

    ВГ „Бамбини“ извоюва и се класира

    на призовото I– во място.

Наградата за ефективна и качествена извънучилищна дейност

През месец Март 2016 г. ръководителите на ВГ „Бамбини“ взеха участие в писмената част на IX конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности. Конкурсът е за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности в сферата на изкуствата и в направление „Изкуства” в детските градини. Организатор е Международна фестивална програма “Приятели на България”, с партньори Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Център за обучение и квалификация. Представеният доклад на тема „Песента – средства и методи за нейното овладяване чрез работа в екип“ е награден от Министерството на образованието и науката. Наградата се връчва за ефективна и качествена извънучилищна дейност на старши учителите към ОДК Пловдив Снежана Донева и Димитър Донев. Церемонията по награждаването ще се състои през месец Април в МОН.