ВОКАЛНА ГРУПА „БАМБИНИ“

Снежана Донева – основател, музикален педагог и ръководител на ВГ „Бамбини“. Автор на голяма част от репертоара на групата.

Носител на награди за написване на авторска песен;

Носител е на Специалната награда на Синдиката на българските учители  в VI  Национален конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности;

Магистър по Педагогика на обучението по музика.

 

Димитър Донев  – корепетитор, аранжор, създател  на аранжименти отличаващи се със собствен авторски почерк. Многократно награждаван  и носител на престижни  награди за написване  на авторска музика на съвременна основа.  Последното му отличие е награда за аранжимент на песента „Къде си вярна ти любов народна“ в Национален конкурс „Златен извор“ 2015.

 

ВГ „БАМБИНИ“ към Общински детски комплекс популяризира естествената, неповторимата, очарователната детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. Формацията е създадена  през 2008г, в нея участници са талантливи деца на възраст от 5 до 12 години.

Лауреати на много конкурси ВГ „Бамбини“ правят впечатление с авторския си репертоар  и аранжименти.  Репертоарът е съобразен с възможностите и възрастта на децата и включва съвременна и забавна детска музика, от едногласни до тригласни  авторски песни, песни от БГ естрада, песни  на съвременна фолклорна основа (стерилизиран фолклор).

Трудно могат да се изброят всички отличия, които децата от „Бамбини“ са завоювали през последните години:

  • Заслужени призови места от Национални конкурси за солисти и групова изява – само за 2014/2015 уч.г.Равносметката е общо 43 присъдени, сред които 14 златни, 16 сребърни, 8 бронзови и 3 поощрителни отличия;
  • Две поредни години ВГ „Бамбини“ печели голямата награда – приз за нова авторска песен в национален конкурс „Златен извор“ Димитровград;
  • Записи в Първо студио на БНР София по покана на националната медия;
  • Многократни участия  в моноспектакъла на големия актьор Камен Донев „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ на сцената на Драматичен и Античен театър гр. Пловдив;
  • Участия в Благотворителни изяви и др.

Солисти на групата са стипендианти пo програмата за закрила и подпомагане на деца с изявени дарби от Община Пловдив;

Много от децата на ВГ „Бамбини“ след нужното поощрение и предизвикан  интерес към музиката продължават образованието си в НУМТИ „Добрин Петков“ град Пловдив.

Успешния ръководителски тандем, професионализма и креативността на ръководителите на формацията, качествения репертоар, педагогическия подход към децата са ключът за успеха на една успешна, правилно развиваща се формация, каквато е ВГ „Бамбини“. По настоящем във ВГ „Бамбини“ ще се обучават общо 100 деца, разделени по възрастов критерии в пет подгрупи. Това със сигурност определя формацията, като най- голямата вокална група на територията на град Пловдив.